Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Szanujemy Twoją prywatność.

Naszym nadrzędnym celem jest zapewnienie poufności danych naszych Klientów i Kontrahentów oraz przejrzystość w ich przetwarzaniu. Dlatego sporządziliśmy nową Politykę prywatności, która opisuje sposób ochrony i przetwarzania danych osobowych na poziomie co najmniej odpowiadającym standardom określonym w obowiązujących przepisach prawnych, w szczególności w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.), rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – RODO (Dz. Urz. UE L 119, s.1) oraz w ustawie z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. z 2004 r., Nr 171, poz. 1800 z późn. zm.).

Administrator danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.U.UE.L.2016.119.1) (dalej „RODO”) informuję, iż: Administratorem danych osobowych jest Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH PL 32-600 Oświęcim, ul. Zakładowa 1 NIP 549-000-48-63

Gdzie przechowujemy Twoje dane?

Zebrane dane osobowe przechowujemy na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego („EOG”), na ściśle zabezpieczonych serwerach. Każda operacja przesyłania i przetwarzania danych osobowych jest wykonywana zgodnie z obowiązującym prawem.

Kto ma dostęp do Twoich danych?

Dostęp do Twoich danych ma tylko i wyłącznie Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH. Nigdy nie przekazujemy Twoich danych, nie sprzedajemy ich ani nie wymieniamy się nimi w celach marketingowych z podmiotami spoza firmy Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH. Dane przekazywane podmiotom zewnętrznym są używane tylko do świadczenia Tobie naszych usług.

W jakim celu wykorzystujemy Twoje dane osobowe?

Przetwarzamy Twoje dane osobowe, ponieważ jest to niezbędne do: realizacji zamówień, obsługi reklamacji w przypadku, gdy taka reklamacja zostanie złożona; obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz, kontaktowania się z Tobą w celach związanych ze świadczeniem usług. Ponadto przetwarzamy Twoje dane osobowe na podstawie prawnie uzasadnionego interesu. Dostęp do Twoich danych ma tylko i wyłącznie firma w celu prowadzenia wobec Ciebie działań marketingowych w tym marketingu bezpośredniego. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. W przypadku zakupu towarów, dane osobowe przetwarzane będą w celu prawidłowej realizacji umowy kupna-sprzedaży naszych produktów, jak też ich wysyłki. Niepodanie danych osobowych niezbędnych do zawarcia Umowy kupna – sprzedaży skutkuje niemożnością zawarcia tejże umowy. 1. Dane osobowe będą przechowywane do momentu wycofania przez użytkownika zgody lub maksymalnie do 5 lat od momentu zrealizowania zamówienia.

Jakie przysługują Ci prawa?

Pamiętaj, że w każdej chwili masz prawo zażądać informacji o tym, jakie Twoje dane osobowe przechowujemy. Masz prawo otrzymać kopię tych danych. Możesz również zażądać poprawienia swoich danych osobowych, jeśli są nieprawidłowe lub uzupełnienia danych niekompletnych. W każdej chwili masz prawo usunąć jakiekolwiek dane przetwarzane przez Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH, z wyjątkiem następujących sytuacji:
* masz otwarte zamówienie, które nie zostało jeszcze wysłane lub zostało wysłane tylko częściowo
* masz nieuregulowany dług wobec Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH, niezależnie od metody płatności
* Jeśli dokonałaś(eś) jakikolwiek zakupów, zachowamy Twoje dane osobowe dotyczące transakcji w celach księgowych. Masz prawo do niewyrażenia zgody na przetwarzanie danych na podstawie uzasadnionego interesu Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH Przysługuje Ci również prawo do niewyrażenia zgody na marketing bezpośredni, w tym także na profilowanie. Możesz zrezygnować z otrzymywania materiałów marketingu bezpośredniego w następujący sposób:
* wykonując instrukcje zawarte w każdej takiej wiadomości e-mail
* wysyłając maila na adres biuro@simech.com.pl z tytułem: Do Inspektora Ochrony Danych Osobowych – cofnięcie zgody na marketing bezpośredni Masz prawo zażądać ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych pod następującymi warunkami:
* jeśli nie zgodzisz się na przetwarzanie danych na podstawie uzasadnionego interesu Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH, wtedy Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH ograniczy jakiekolwiek przetwarzanie takich danych po zweryfikowaniu, czy istnieje taki uzasadniony interes.
* jeśli zgłosisz, że Twoje dane osobowe są niepoprawne, wtedy Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH musi ograniczyć jakiekolwiek przetwarzanie danych do momentu zweryfikowania ich poprawności.
* jeśli przetwarzanie danych jest niezgodne z prawem, wtedy możesz nie zgodzić się na wykasowanie danych osobowych i zamiast tego zażądać ograniczenia używania Twoich danych osobowych.
* jeśli Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH nie potrzebuje już Twoich danych osobowych, ale są one wymagane do zgłoszenia lub oddalenia roszczenia.

Jak możesz korzystać ze swoich praw? Inspektor Ochrony Danych Osobowych:

Podchodzimy bardzo poważnie do ochrony danych, dlatego wyznaczyliśmy osoby odpowiedzialne, za odpowiadanie na pytania dotyczące powyższych kwestii. Aby się z nimi skontaktować, napisz na adres biuro@simech.compl.

Prawo zgłoszenia skargi w organie nadzorczym:

Jeśli uważasz, że Spółdzielnia Inwalidów Metalowo-Elektro-Chemiczna SIMECH przetwarza Twoje dane osobowe w niewłaściwy sposób, możesz się z nami skontaktować. Masz też prawo zgłosić skargę w organie nadzorczym.

W razie pytań, wszelkie informacje można uzyskać wysyłając zapytanie na adres email: biuro@simech.com.pl